אלו הן 6 סיבות שבגללן 2025 היא השנה להשקיע בטכנולוגיות ספורט
2 Min Read
6 סיבות שבגללן 2025 היא השנה להשקיע בטכנולוגיות ספורט!
שמי אמיר רווה, ואני המייסד והמנכ”ל של חברת HYPE Sports Innovation, האקו סיסטם הגדול בעולם לחדשנות טכנולוגית בספורט. במהלך 7 השנים האחרונות אנחנו פועלים יחד עם מועדוני הספורט הגדולים בעולם, וענקי שידור כמו CBS Sports, EBU ו-SKY Sports לאיתור והטמעת פתרונות טכנולוגיים חדשים.
במהלך העבודה הצמודה עם המועדונים האלו, ראיתי מקרוב את השינויים והאתגרים שהם מתמודדים איתם ואני יכול לומר לכם דבר אחד בביטחון – הרצון שלהם להטמיע היום טכנולוגיות חדשות הוא בעוצמות שלא ראיתי בעבר.
עם מהפכת ה- AI שמובילה את הדרך ואירועים גלובליים כמו אולימפיאדת LA 2028 והמונדיאל של 2026 בצפון אמריקה באופק, תעשיית הספורט נמצאת על סף שינוי עמוק. השאלה היא לא אם כדאי להשקיע בטכנולוגיות ספורט – השאלה היא האם אפשר להרשות לעצמכם לא להשקיע?
רשמתי כאן 6 סיבות למה לדעתי 2025 תהיה השנהלהשקיע בטכנולוגיות ספורט:
1. פוטנציאל צמיחה אקספוננציאלי
הצמיחה בשוק טכנולוגיות הספורט היא מהירה ויציבה, עם תחזיות שעולות על 40 מיליארד דולר עד 2028 וצמיחה שנתית ממוצעת של מעל 20%. דוגמה לכך היא חברה בשם Zone7, פלטפורמה המבוססת על AI, שמשתמשת בלמידת מכונה כדי לחזות ולמנוע פציעות ספורט. כבר היום Zone7 סייעה למועדוני כדורגל כמו ליברפול להפחית את שיעור הפציעות ביותר מ-50%, מה שמדגיש את ההחזר על ההשקעה המשמעותי בתחום מניעת פציעות.
2. הכוח של ספורט בשידורים חיים: “מדורת השבט” האחרונה
בעולם שבו כמעט כל סוג של בידור ומידע זמין לפי דרישה (VODׂ), ספורט בשידור חי נותר אחד מחוויות הצפיה המעטות שעדיין מצדיקות צפייה בזמן אמת. האירועים הללו יוצרים חוויה משותפת שמחברת בין אוהדים ברחבי העולם, בין אם זה גביע העולם, הסופרבול או המשחקים האולימפיים, אירועים אלו הפכו למרכז “שבטי” אחרון שבו אנשים מתכנסים כקהילה. בגלל תכונה ייחודית זו, פלטפורמות גדולות כמו אמזון ומטא משקיעות רבות בזכויות ספורט ומשלבות את עצמן עמוק יותר בתוך עולם התוכן הזה.
3. עליה בהיקף המיזוגים והרכישות בסקטור
ענף טכנולוגיות הספורט שוקק בפעילות מיזוגים ורכישות, מה שמעיד על שוק בריא עם הזדמנויות יציאה משתלמות. בשנת 2023 לבדה, המגזר ראה שיא של 37 מיליארד דולר בשווי של 1,171 עסקאות – כמעט פי 3 מכמות העסקאות בשנה הקודמת. עסקאות בולטות כוללות את רכישת Deltatre ב-500 מיליון דולר על ידי ביין קפיטל ואת המעבר של NIKE לנכסים דיגיטליים עם סטודיו RTFKT. פעילויות אלו מדגישות את האטרקטיביות הכלכלית של התחום ואת הביקוש ההולך וגדל לטכנולוגיות חדשניות.
4. הטרנספורמציה הדיגיטלית ומעורבות אוהדי GenZ
הטרנספורמציה הדיגיטלית בספורט מעצבת מחדש באופן מהותי את האופן שבו תוכן מיוצר ונצרך. השותפות של UFC עם הסטארטפ החדשני Grabyo, למשל, מייעלת את יצירת התוכן, ומאפשרת לייצר בזמן אמת את נקודות השיא מהאירוע, על פני מספר פלטפורמות ללא צורך בתשתית נרחבת.
במקביל, מעורבות אוהדי הספורט היא קריטית מתמיד. FanPlay IoT, למשל, חולל מהפכה בשידורים על ידי שילוב של רגשות מעריצים בזמן אמת. במהלך גביע העולם של ICC T20 לגברים, ענקית המדיה Star Disney השתמשה בטכנולוגיה זו כדי להפוך צופים פסיביים למשתתפים פעילים, מה שהגביר משמעותית את חווית הצפייה.
ההתכנסות הזו של טרנספורמציה דיגיטלית ומעורבות אוהדים מייצגת עידן חדש בספורט, שבו הטכנולוגיה לא רק משפרת את הפעולות אלא גם מעמיקה את הקשר הרגשי בין האוהדים למשחק.
5. מהפכת ה 0TT במדיה ובתוכן
פלטפורמות OTT כמו DAZN מובילות את הדרך במדיה הספורטיבית החדשה. הן מציעות שירותי סטרימינג מבוססי מנויים, שמעניקים גישה גמישה ואיכותית לתוכן ספורטיבי. למשל בענף האגרוף, בו הם זכו בזכויות בלעדיות לקרבות מרכזיים, מה שגורם לצמיחה משמעותית במספר המנויים ובמעורבותם.
6. עמק הסיליקון ואירועי ספורט גלובליים כמנועי צמיחה
אולימפיאדת פריז 2024 הציגה את החידושים האחרונים בטכנולוגיות ספורט, אך עם האתגרים הבירוקרטיים שנותרו, ההתקדמות הגדולה באמת צפויה באירועים הבאים. מונדיאל 2026 ואולימפיאדת LA 2028 מציעים פלטפורמה עצומה לחברות טכנולוגיות ספורט להציג את החידושים שלהן על הבמה העולמית, כל זה במרחק נסיעה קצרה למרכז החדשנות המוביל בעולם – עמק הסיליקון.
לסיכום
העתיד של תעשיית הספורט כבר כאן, והשקעה בטכנולוגיות ספורט ב-2025 היא ההזדמנות שלכם להיות חלק מהשינוי. שינוי שבו הטכנולוגיה היא הלב הפועם של כל משחק, בעידן אשר יגדיר מחדש את הגבולות של מה אפשרי וישאיר אותנו עם זכרונות שישארו לכל החיים, בכל זאת מדובר בספורט.
באהבה לספורט וחדשנות,
אמיר רווה
מייסד ומנכ”ל HYPE Sports Innovation
Comments